Facebook Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

tarafından
15
Facebook Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Facebook hesap silme işlemi aranan konular arasında yer almaktadır. Özellikle Google arama motorunda Facebook Hesabı nasıl silinir konusu sık arananlar listesindedir. Diğer sosyal medya uygulamalarına göre Facebook’taki hesabı kalıcı olarak silme işlemi kolaydır. Silme işlemi ile birlikte hesapta yer alan tüm medya öğeleri ve paylaşımlar ortadan kalkmaktadır.

Eğer geçici bir süre süre ile uygulamadan uzak kalınmak isteniyorsahesabı kalıcı olarak kapatmak yerinedondurma işlemi de yapılabilir. Dondurulan hesaba ait hiçbir veri ya da medya öğesi diğer kullanıcılar tarafından görüntülenememektedir.

Facebook Hesap Silme İşlemine Nasıl Başlanmaktadır?

Facebook hesap silmeeylemine başlamak için Facebook hesabına girilmelidir. Hesaba giriş yaptıktan sonra hesap silme işlemi için sayfanın sağ üst köşesinde yer alan ikona tıklanmalıdır.

Sonrasında açılan menüdenAyarlar sekmesi seçilmelidir. Ayarlardan da sol tarafta yer alan Facebook Bilgilerin bölümü açılmalıdır. Açılan bölümün sağ alt köşesinde Dondurma ve Silme tanımlı bir kısım yer almaktadır. Bu bölüme tıklandığında, Facebook kapatma formu olarak adlandırılan genel veri giriş formu açılacaktır.Bu sayfada iki seçenek karşımıza çıkmaktadır.

Hesabın dondurulma işlemi ya da hesabın kalıcı olarak silinme işlemi adı altında iki işlemden birinin seçilmesi mümkündür. Hesabın kalıcı olarak kapatılması için ikinci sütundaki seçenek seçilmelidir. Seçme işleminden sonra, alt kısımda yer alan hesabı silme işlemine devam et tıklanmalıdır.

Sonrasında hesaba ait şifrenin girilmesi istenecektir. Şifre yazıldıktan sonra hesabı sil alanı fare ile seçilmelidir.İşlem sonrasında hesap için silinme süreci başlamaktadır. Bu işlemler dışında başka bir işlem yapmaya gerek bulunmamaktadır.

Silinen Hesaplar Kurtarılabilir Mi?

Facebook hesap silme işlemi yapıldıktan sonra hesabın silinmesi için 30 günlük bir süre bulunmaktadır. Bu süre içerisinde Facebook hesabına ait kişisel veriler ve medya öğelerinin silinmesi başlamamaktadır. 30 gün boyunca hesaba giriş yaparakhesabı kurtarmak mümkündür. Facebook, kapatılan hesaba ait verileri kendi bünyesinde saklı tutma hakkını elinde bulundurmaktadır. Yani hesap kalıcı olarak silinse bile bu veriler Facebook firmasının veri deposunda yer alacaktır. Herhangi bir aksaklık durumunda Facebook Yardım Merkezihesabı ile iletişim kurulmalıdır.